נקודות מרכזיות:
נקודות מרכזיות:
התמודדות עם בעיות שינה
התמודדות עם בעיות שינה
מאגר המידע
ASD
אחד הפרויקטים הגדולים והמשמעותיים ביותר במרכז הלאומי לחקר אוטיזם הוא יצירת "מאגר המידע הלאומי". למאגר נאסף מידע נרחב מילדים עם אוטיזם הכולל מידע ממהלך ההיריון והלידה, ציונים ממבחנים התנהגותיים בזמן אבחון האוטיזם, שאלוני הורים על רגישות החושים ובעיות שינה, סריקות MRI, ומידע גנטי. המידע נאסף במגוון מכונים בהם מאובחנים ומטופלים ילדים עם אוטיזם כולל המכון להתפתחות הילד והיחידה לגיל הרך במרכז הרפואי סורוקה, מרכז האוטיזם של עמותת אלו"ט במרכז הרפואי אסף הרופא, המכון להתפתחות הילד של משרד הבריאות בבאר שבע, המכונים להתפתחות הילד של קופות חולים כללית ולאומית בירושלים, המכון להתפתחות הילד בתל השומר, המעבדה לאוטיזם באוניברסיטה העברית והמחלקה הנוירולוגית בביה"ח שערי צדק. מאגר המידע הלאומי מכיל כיום מידע על מעל 2,300 ילדים עם אוטיזם ברחבי הארץ.
לפרטים נוספים על סוגי המידע הנאספים למאגר הלאומי והשאלות המדעיות עבורם ישמש המידע לחצו כאן
למה צריך מאגר מידע לאומי?
במחקר שפורסם לאחרונה על סמך נתונים מהמאגר הלאומי עקבו החוקרים אחרי התפתחותם של 130 ילדים לאורך שנה עד שנתיים במטרה לבדוק האם היה יתרון לילדים עם אוטיזם שאובחנו בגיל יותר צעיר. התוצאות הראו שלילדים שאובחנו לפני גיל 2.5 היה סיכוי גבוה פי 3 להשתפר במדדים של תקשורת חברתית אל מול ילדים שאובחנו אחרי גיל זה. למחקר זה משמעות לגבי החשיבות להשקעת משאבים גדולים יותר באבחון מוקדם של אוטיזם לדוגמא במפגשים בטיפות החלב.
באופן דומה, מאגר המידע הלאומי מאפשר לחוקרים מכלל האוניברסיטאות והמרכזים הרפואיים בארץ לערוך מחקרים ארוכי טווח על אוכלוסיית נבדקים גדולה. המאגר מאפשר לחבר בין מדדים שונים שרלוונטיים להבנת הסיבות לאוטיזם ולהבנת איכות האבחון והטיפול באוטיזם בישראל. בעזרת מחקרים אלו מנסים החוקרים לזהות סוגים שונים של אוטיזם ולהבין את הסיבות והמנגנונים הביולוגיים שגורמים להתפתחות אוטיזם בילדים שונים. כדי לקדם את האבחון והטיפול באוטיזם, המרכז מעודד מחקרים שמפתחים שיטות חדשות לאבחון וטיפול באוטיזם ומחקרים שבודקים את היעילות של שיטות אבחון וטיפול קיימות מתוך הבנה שילדים שונים זקוקים לפתרונות שונים.